Frostalien – miljöprisvinnare 2018 i Skövde

En spännande historia

Jättadalen har sitt ursprung i småhustillverkaren Sjödalshus i Timmersdala, som drevs av min far mitt i den böljande Vallebygden. Tillsammans lärde vi oss mycket om marknaden, vad som gör ett hus till ett hem och vikten av respekt för naturen. Så småningom började vi tillämpa dessa insikter genom att bygga lägenhetshus på näraliggande orter, som vi själva förvaltade, berättar David Larsson. Med åren blev det flera hundra lägenheter och några av marknadens nöjdaste hyresgäster. Att bli nominerad till en Kundkristall var ett slutgiltigt bevis för att vår väg har varit den rätta.
Miljöprisvinnare
Viljan att ständigt nå nya höjder, både som utvecklare och förvaltare, mynnade sedan ut i en djärv satsning på två höghus i trä i kvarteret Frostaliden i Skövde. Här utforskade vi tillsammans med vår entreprenör ny teknik och skapade 80 lägenheter med unika kvaliteter, som stod färdiga 2018 och vann Skövde kommuns miljöpris. Nu var vi ”på kartan” på allvar och ingen tvekade längre över vår innovationsförmåga.
Bara tre år senare fick vi ett överraskande erbjudande om att sälja av hela beståndet. Tanken på att kunna starta om från grunden slog rot och det blev affär. Idéer som vuxit fram genom åren fanns det, mark i rätta lägen likaså. Nu var det med ens dags att planera för nästa kliv framåt, där vi fick möjlighet att skapa något helt nytt. Jättadalen i ny form – en blivande ledande aktör på den lokala fastighetsmarknaden, som skapar förutsättningar för ett tryggt boende för så många som möjligt. Du är hjärtligt välkommen att följa med oss på den resan!